Login

Abortuscentra

Abortuscentra bieden medisch deskundige en psychosociale begeleiding aan vrouwen die geconfronteerd worden met een ongewenste zwangerschap. 

LUNA vzw is de fusie vereniging van de Nederlandstalige abortuscentra gesitueerd in Antwerpen, Gent, Hasselt en Oostende. Op 1 januari 2018 ging de fusie  van deze vier van vijf Nederlandstalige abortuscentra in België onder de naam LUNA vzw officieel van start. Met het Nederlandstalige abortuscentrum dat onder de koepel van de Vrije Universiteit Brussel opereert, is er een intense en contractueel afgesproken samenwerking.

LUNA coördineert als werkgever de werking en acties van de Nederlandstalige abortuscentra, versterkt de onderlinge solidariteit en biedt de aangesloten centra alle mogelijke ondersteuning. Regelmatig overleg, intervisies, studiedagen voor het personeel, een gemeenschappelijke folder, kwaliteitshandboek en website vormen een gemeenschappelijk platform voor en van alle centra.

Dankzij de fusie kunnen de verschillende centra nog beter samenwerken. Met, onder meer, een doordacht vormingsprogramma voor de medewerkers in functie van het gezamenlijk kwaliteitssysteem kunnen ze elke vrouw de beste zorgkwaliteit garanderen.

Uiteraard kan je voor raad en informatie steeds terecht bij één van de aangesloten abortuscentra. LUNA tekent voor een deskundige begeleiding van elke cliënt, gaande van de eerste afspraak tot specifieke nazorg.

Meer informatie over LUNA vzw en de werking van de LUNA abortuscentra vindt u op www.abortus.be

 

Links
abortus.be