Login

HRM

Voor al uw vragen rond medewerkersbeleid kan u terecht bij HRwijs!

'HRwijs' is het HR-ondersteuningsaanbod van Verso (Vereniging voor Social Profit Ondernemingen) op maat van kleine socialprofitorganisaties.

HRwijs is:

Hrwijs doet dit alles in samenwerking met partners en zusterorganisaties zoals VIVO en de federaties die lid zijn van Verso.

Bezoek www.hrwijs.be & Schrijf u in voor de HRwijs nieuwsbrief. 

Project ‘Effectief hulpverlenen met goesting’

Samen met SOM, de federatie voor sociale ondernemingen, het Vlaams Welzijnsverbond, en LUCAS – Centrum voor Zorgonderzoek en Consultancy (KU Leuven) ontwikkelt Hefboom voor professionals uit de welzijnssector een praktijktool die bijdraagt tot een grotere werktevredenheid en effectieve hulpverlening. De sociale professional handelt in een sterk veranderend welzijnslandschap. Effectief hulpverlenen in het welzijnswerk vraagt dat professionals accuraat inspelen op de behoefte aan ondersteuning en zorg. Tegelijkertijd is aandacht nodig voor meer werkbaar werk voor sociale professionals. Immers uit de werkbaarheidsmonitor blijkt dat jobs in de welzijnssector vaak emotioneel belastend zijn en een hoge werkdruk en werkstress kennen. Sociale professionals hebben ook behoefte aan autonomie en ondersteuning van leidinggevenden.

Voor meer informatie over dit project kan je het document “Effectief hulpverlenen met goesting” downloaden.

Projectverantwoordelijke bij Hefboom vzw: Valerie Carette 

Projectverantwoordelijke bij SOM: Steven Van Wichelen