Inspiratiesessie: doorgedreven samenwerken en inspraak

Vorming
16 maart 2023
09:00 - 13:30
Mundo-B, Edinburgstraat 26, 1050 Elsene
Zaal met mensen
FacebookFacebookFacebook

Inspraak, feedback vanuit onze stakeholders, we zetten er al jaren op in. Het nieuwe kwaliteitsdecreet daagt ons uit om hier nog verder in te gaan. Maar hoe doen we dat? Wat is hier voor nodig? Welke hefbomen kunnen we inzetten? 

Deze inspiratiesessie, die we organiseren in samenwerking met Konekt, is een start om tot een gedeelde visie te komen en de noden voor verdere groei in kaart te brengen. 

INTERACTIEVE KEYNOTE DOOR BOB VAN DEN BERG EN REMCO MOSTERD 

  Bob en Remco stellen de Cabrio-training voor: Hoe kan je samenwerken in een project of organisatie met een team. Een kenmerk is dat deze teams altijd bestaan uit een gevarieerde groep van mensen, met en zonder handicapervaring. Mensen met theoretische kennis en mensen met praktijkervaring. Professoren en studenten, ervaringsdeskundigen en professionals, ouderen en jongeren. Hoe kan iedereen schitteren en werken we samen in een divers team waar betrokkenheid en respect voor verschil centraal staan?  

  PANELGESPREK: SAMENWERKEN MET IEDEREEN, IN ELKE LAAG – #HOEDOEDEDA 

   Een boeiende discussie over kansen en uitdagingen bij doorgedreven samenwerken op alle niveau’s in een organisatie. Wanneer spreken we van echt samenwerken? De panelleden brengen elk hun eigen unieke perspectief in. We stellen hen graag even voor.  

   • Evelien Neirynck, Twisted Studio’s
    Evelien is pedagoog, gepassioneerd door human centered design. Haar motto ‘Niet voor ons, zonder ons’ wil ze in haar werk realiseren. Dat doet ze o.a. als impact onderzoeker  voor de  Mind & Makerspace van HOWEST, een co-creatieve leer- en maakplek waar makers, creatievelingen, verenigingen, scholen en bedrijven samenwerken aan innovatieve oplossingen. Evelien is sterk in impactgerichte procesbegeleiding, cocreatie met kwetsbare groepen en het ontwikkelen van leeromgevingen. 
   • Koen Deweer, voorzitter Raadgevend comité VAPH en algemeen directeur Konekt Group
    Koen Deweer streeft naar een inclusieve wereld waarin mensen met een handicap hun volle potentieel kunnen ontwikkelen. Hij stelt de bestaande systemen in vraag en creëert vanuit een passie voor ondernemerschap innovatieve alternatieven met impact. Koen is thuis in de profit en de non-profit en is de CEO en founder van Konekt, Brake-Out en Platform-K die samen de groeiende Konektgroep vormen die verschillende sectoren overstijgt. Sinds kort is hij voorzitter van het Raadgevend Comité van het VAPH om ook vanuit die hoek de sector aan te moedigen tot meer inclusie. 
   • Alex Verheyden, algemeen directeur ADO Icarus vzw:
    Alex Verheyden is, met de hele organisatie van gebruikers en medewerkers, al enkele jaren bezig aan een ingrijpend veranderingstraject om de ondersteuning voor personen met een beperking meer vraag gestuurd te maken. Kwaliteit van leven is daarbij het uitgangspunt. Onder het motto van ‘het kind met het badwater niet weggooien’, nemen we waardevolle initiatieven en structuren mee en bevragen we kritisch principes en methodieken.

   WERELDCAFÉ  

    Na de keynote en het panelgesprek is er stof tot nadenken. We gaan vanuit de uitdagingen die we doorheen de dag formuleren in gesprek samen. We delen inzichten en brainstormen over vragen.  

    SYNTHESE 

     We maken een synthese van de dag en zetten samen lijnen uit voor de toekomst. We gaan op zoek naar de next step: waar willen jullie nog in groeien? Hoe kunnen jullie nog ondersteuning gebruiken?  

     WAAR EN WANNEER?

     Donderdag 16 maart van 9u tot 13.30u, Mundo-B, Edinburgstraat 26, 1050 Elsene 

     DEELNAMEPRIJS

     Deze vorming staat open voor professionelen en zorggebruikers. Prijs voor SOM-leden is 110 euro per persoon; tweede inschrijving (van een zorggebruiker) = 70 euro. Voor niet-leden bedraagt de prijs 130 euro. 

     INSCHRIJVEN

     Leden kunnen zich voor deze inspiratiesessie inschrijven via het ledenportaal. 

     Niet-leden kunnen zich registreren via dit online formulier

     Vacature toevoegen

     Voeg hier je vacature toe.  Onze databank is vrij beschikbaar voor de hele social profit. Na controle van de vacature, plaatsen wij ze online. 

     Vacatures