Bootcamp 'Strategisch medewerkersbeleid'

Vorming
7 maart 2023
09:30 - 13:00
Provinciehuis, 3000 Leuven
Visual bootcamp strategisch medewerkersbeleid
FacebookFacebookFacebook

Medewerkers zijn de motor van je werking. Jouw organisatie gaat voor een gedragen én onderbouwd medewerkersbeleid. Je stelt prioriteiten, tekent acties uit en plant ze in. 

Op een strategische manier aan de slag gaan met je medewerkersbeleid zorgt ervoor dat je de juiste mensen aantrekt, blijvend motiveert en behoudt.

Wat mag je verwachten?

In dit bootcamp gaan we aan de slag om je medewerkersbeleid te screenenacties te formuleren en stakeholders te betrekken om stappen te zetten in de gewenste richting.

Dankzij de uitwisseling met andere organisaties krijg je nieuwe inzichten en kan je in de groep zaken aftoetsen.

Wat kan en weet je na afloop van dit bootcamp?

Je leert:

 • Wat een strategisch medewerkersbeleid inhoudt, welke thema’s hierin belangrijk zijn en hoe die met elkaar verbonden zijn.
 • Meten om te weten. Je krijgt zicht op de kengetallen, metingen, bevragingen en (actie)onderzoeksmethodes die nuttig zijn als het gaat om strategie voor je medewerkersbeleid. Je bepaalt welke geschikt zijn voor je organisatie.
 • Zelf een (actie)onderzoek of meting uitvoeren bij medewerkers en andere stakeholders rond de gegevens en input die jij wil verzamelen.
 • De resultaten van je onderzoek presenteren en daar conclusies uithalen voor het medewerkersbeleid, met aandacht voor je doelpubliek (raad van bestuur, directieteam, personeelsvergadering, in de teams,…)
 • Een strategisch actieplan opstellen voor je medewerkersbeleid met bijbehorende planning.
 • Dit actieplan opvolgen en er mee voor zorgen dat het waargemaakt wordt.

Wanneer wordt dit bootcamp een succes?

 • Jouw enthousiasme tijdens en tussen de bijeenkomsten door bepaalt de kracht van dit bootcamp: je haalt eruit wat je erin steekt.
 • Je kan en mag vanuit jouw functie kritisch meedenken over dit onderwerp en zelf een trekkersrol opnemen.
 • Je hebt een goed zicht op het reilen en zeilen binnen je organisatie en kan achteraf de inzichten delen en implementeren.

Waar en wanneer vindt het bootcamp plaats? 

Het bootcamp gaat van start in Leuven, in het Provinciehuis, 5min stappen van het station.

OPGELET, de eerste sessie is een hele dag.

 • Dinsdag 7/03 van 09.30u tot 17.00u : kickoff moment 
 • Maandag 24/04 van 9.30u tot 13.00u
 • Maandag 8/05 van 9.30u tot 13.00u 
 • Dinsdag 13/06 van 9.30u tot 13.00u 

Covid-19: We houden steeds rekening met de maatregelen die van kracht zijn. Indien deze maatregelen fysieke bijeenkomsten verbieden of ontmoedigen, zullen we overschakelen op online bijeenkomsten. We doen dit steeds in nauw overleg met de docent. 

Docenten?

Lisa Coppin, Groeiinzicht & Tom Vandooren, Kyrat

Doelgroep: directieleden, coördinatoren, HR-verantwoordelijken, teamleiders... van sociale ondernemingen, die het mandaat hebben om met het medewerkersbeleid aan de slag te gaan in de eigen organisatie.

Wat is een bootcamp?

Een bootcamp is een interactief traject waarin je in vijf halve dagen jouw vaardigheden en kennis naar een hoger niveau tilt.

Samen met zeven andere sociale ondernemingen - uit verschillende sectoren - maak je werk van een specifieke case: je leert van experts én van elkaar, in een open en vertrouwelijke sfeer.

Intersectorale praktijkvoorbeelden inspireren je om buiten je hokje te denken. Vervolgens vertaal je deze ideeën naar een visie. Ten slotte begeleiden we je persoonlijk bij de uitwerking van deze visie, tijdens twee uur extra individuele coaching.

Inschrijven?

Om een maximaal resultaat in je organisatie te garanderen, stimuleren we dat elke deelnemende sociale onderneming twee deelnemers afvaardigt. Dit is geen verplichting. Je betaalt hiervoor 500 euro (excl. btw), ook als je maar één deelnemer afvaardigt.

Schrijf in via de knop hiernaast. Twee weken voor de start ontvang je een bevestigingsmail met de agenda en praktische afspraken voor de eerste sessie.

banner partners Groeilabz

banner partners Groeilabz

Word lid van SOM

 • Vertegenwoordiging door een erkende werkgeversorganisatie
 • Consulteer gratis onze helpdesk
 • Geniet van advies en ondersteuning op maat
 • Zet mee in op sociaal ondernemerschap
twee mensen in gesprek