Over SOM

SOM is de federatie van sociale ondernemingen. We verenigen, ondersteunen en vertegenwoordigen organisaties in de sectoren gezondheid, welzijn, werk en wonen.

SOM is de pluralistische werkgeversfederatie voor de social profit. We vertegenwoordigen organisaties uit alle strekkingen van de maatschappij. Een intersectorale aanpak die sociaal ondernemerschap inspireert, dat kan je van ons verwachten.

SOM is een erkende werkgeversorganisatie die de belangen behartigt van al haar organisaties op Vlaams en federaal niveau. Onze medewerkers houden de vinger aan de pols bij de cruciale dossiers en thema's en koppelen voortdurend terug naar het werkveld. We zitten niet alleen mee aan tafel op het beleidsniveau, maar zetelen tevens in zes paritaire comités waarin we mee onderhandelen over CAO's en barema's. SOM is met andere woorden een sterke partner in het sociaal overleg.

Wil je meer weten over onze werking? Aarzel niet om ons te contacteren via info@som.be

Ondernemingsnummer: 0466.970.965

Raad van Bestuur

Voorzitter: Karin Van Mossevelde (i-mens)

Ondervoorzitter: Frederic Vanhauwaert (Strategies & Leaders)

Secretaris: Eva Verraes (Herwin)

Bestuurders: Annelies Moeyersoons (vzw De Sperwer), Bart Claes (CAW Groep) Filip Standaert (Helan Kinderopvang), Francis Watteeuw (CAR Overleie), Jan Bots (Wingerdbloei vzw), Johan De Muynck (Zorgbedrijf Antwerpen), Riet Konings (Voluit)

Word lid van SOM

  • Vertegenwoordiging door een erkende werkgeversorganisatie
  • Consulteer gratis onze helpdesk
  • Geniet van advies en ondersteuning op maat
  • Zet mee in op sociaal ondernemerschap
Lid worden