‘Dakantochnie? Dakanwel!’: Symbolische energiereep voor formateur Diependaele

Nieuws
personen met een handicap
Overhandiging energiereep
FacebookFacebookFacebook

Op 9 juli bundelden de organisaties achter ‘Dakantochnie? Dakanwel!’ hun krachten bij het hoofdkantoor van de N-VA in Brussel. Ze hadden niet alleen een opvallende, grote energiereep voor formateur Matthias Diependaele, maar hadden ook een krachtige boodschap aan de toekomstige regering(en).

Meedoen aan onze samenleving vergt enorm veel energie voor mensen met een handicap. Veel zichtbare en onzichtbare drempels belemmeren echte inclusie. Daarom geven we symbolisch extra energie aan de formateur, in de hoop dat hij de kracht vindt om de rechten van mensen met een handicap hoog op de agenda te plaatsen.

De partijwoordvoerder ontving de energiereep namens de formateur. Hij erkent dat er nog veel stappen gezet moeten worden om inclusie te realiseren en dat dit binnen alle beleidsdomeinen moet gebeuren. Het blijft echter onduidelijk op welke manier dat geconcretiseerd gaat worden tijdens de komende legislatuur. De campagnecoalitie benadrukt dat alleen een allesomvattend handicapplan kan leiden tot volwaardige participatie van mensen met een handicap.

Daarom stelt ‘Dakantochnie? Dakanwel!’ ook concrete beleidsaanbevelingen voor. Een inclusieve samenleving omvat elk aspect van het leven: welzijn, wonen, gezondheid, onderwijs, inkomen, werk, toegankelijkheid, mobiliteit, vrije tijd, en meer.  

Nu N-VA, CD&V en Vooruit praten over een nieuw Vlaams regeerakkoord, vinden wij het als actievoerders een ideaal moment om de onderhandelaars duidelijk te maken dat het anders kan en moet. Het is cruciaal dat het nieuwe regeerakkoord ambitieus is en inclusie alle beleidsdomeinen omvat.

De campagne dringt aan op nauwe samenwerking tussen alle beleidsniveaus. Effectieve inclusie is alleen mogelijk als de federale en regionale overheden de handen in elkaar slaan. Voor meer informatie over de beleidsaanbevelingen van ‘Dakantochnie? Dakanwel!’ kan je terecht op www.dakanwel.be.

Word lid van SOM

  • Vertegenwoordiging door een erkende werkgeversorganisatie
  • Consulteer gratis onze helpdesk
  • Geniet van advies en ondersteuning op maat
  • Zet mee in op sociaal ondernemerschap
twee mensen in gesprek