Schat grenzen in jouw organisatie in met Grenswijs.be en maak beleid

Nieuws
FacebookFacebookFacebook

Agressieve uitingen, pesterijen en seksuele intimidaties hebben een grote invloed op het welzijn van mensen. Daarom lanceren Sensoa, Icoba en Pimento dit voorjaar de beleidstool Grenswijs.be. Deze online tool wijst je de weg naar een gepaste reactie op grensoverschrijdend gedrag. En maakt je wegwijs in een beleid rond pesten, seksueel grensoverschrijdend gedrag en agressie.

Waarom een beleid rond grenzen?

In elke organisatie worden er dagelijks grenzen overschreden. Dat gebeurt overal waar mensen samenleven,  -spelen of -werken. Om ernstig grensoverschrijdend gedrag te voorkomen is een klimaat nodig dat gewenst gedrag stimuleert, waarin grenzen bespreekbaar zijn en waarin mensen kunnen benoemen dat bepaald gedrag niet oké is. Zo voorkom je grensoverschrijdend gedrag en zorg je ervoor dat licht grensoverschrijdend gedrag niet leidt tot ernstig grensoverschrijdend gedrag.

Wat kan je met Grenswijs? En voor wie is het?

Grenswijs is er voor wie beleid maakt, voor wie werkt met jongeren en/of volwassenen, zowel op niveau van de doelgroep als op niveau van de collega’s.

Reageer gepast

Met grenswijs oefen je op casussen en:

  • Schat je in of een situatie over de grens gaat.
  • Schat je in hoe ernstig de situatie over de grens gaat.
  • Oefen je met je reactie naar de persoon die het gedrag stelde, diegene die het onderging, de bredere omgeving en het beleid.

Maak beleid

  • Met de quickscan pluis je uit waar je beleidsmatig eerst op inzet en ontvang je tips om je beleid verder uit te werken.
  • De beleidsbox helpt je bij het opstellen van een beleidsplan. Het is een doe-zone waar je resultaten van gemaakte denkoefeningen invult. Zo behoud je het overzicht. Druk de resultaten af of stuur ze door naar collega’s ter feedback.

Verder vind je op grenswijs methodieken, inspirerende praktijken, antwoorden op inhoudelijke vragen en voorbeelden van beleidsinstrumenten

Surf naar https://www.grenswijs.be/

Of

Schrijf je in  (link naar: https://form.jotform.com/210241856645354) voor de online netwerkdag op 01/04/21.  Icoba is live aanwezig in de studio om vragen te beantwoorden en begeleidt ook één van de webinars in de namiddag ‘Wijs omgaan met agressie’.

Word lid van SOM

  • Vertegenwoordiging door een erkende werkgeversorganisatie
  • Consulteer gratis onze helpdesk
  • Geniet van advies en ondersteuning op maat
  • Zet mee in op sociaal ondernemerschap
twee mensen in gesprek