Zorgaanbieders blij met investering in ondersteuning voor personen met een handicap, maar nu moeten we zorgen voor wie achterblijft

Standpunt
personen met een handicap
sector personen met handicap
FacebookFacebookFacebook

De beslissing van de Vlaamse Regering om de wachtlijsten voor personen met een handicap aan te pakken is een hart onder de riem van de duizenden mensen die wachten op gepaste ondersteuning. Eindelijk krijgen ze het perspectief waar ze al lang op wachten. Met het persoonsvolgend budget kunnen personen met een handicap de ondersteuning organiseren zoals ze het zelf wensen.

De beslissing is ook een belangrijk signaal naar iedereen die werkt in de sector. De snelle toekenning van de extra budgetten is een uitdaging voor gebruikers en zorgaanbieders. We leven in een complex zorglandschap, waarbij advies en begeleiding van professionele hulpverleners noodzakelijk is om de weg te vinden in het aanbod. Voor zorgaanbieders is het de komende weken alle hens aan dek om alle vragen te beantwoorden. Daar zal veel creativiteit en flexibiliteit voor nodig zijn, waar oplossingen zullen worden gezocht in samenwerking, met mantelzorgers, met hulpverleners binnen en buiten sector.

De Vlaamse Regering geeft hoop aan de sector, maar dit is pas de start. In prioriteitengroep 2 en 3 zijn nog veel wachtenden waar duurzame oplossingen voor nodig zijn. We mogen hier niet stoppen en pleiten om werk te maken van een sterk toekomstverhaal voor de hele sector en we blijven ijveren voor een meer inclusieve samenleving.

Word lid van SOM

  • Vertegenwoordiging door een erkende werkgeversorganisatie
  • Consulteer gratis onze helpdesk
  • Geniet van advies en ondersteuning op maat
  • Zet mee in op sociaal ondernemerschap
Lid worden